Tuesday, March 27, 2012

Basbousa


Basbousa is een Egyptische cake of wel een cake van Oost-Midden. Niet so moelijk...maar, Alhamdulillah het is lekker. Ik heb deze recept van mijn Egyptische vriendin gekregen.

Ingridienten:
1 glas Samiid / griesmeel
1/2 (half) glas geraspte kokos
1 theelepel baking powder
50 gr boter (melt in microgolven, 20 sec)
250 gr yoghurt

Suikerstroop:
1 1/2 glas suiker
1 1/2 glas water
vanilie
lemon juice (1-2 eetlepel)

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200 C. 
Stroop maken : meng suiker en water (de ingredienten) in een pannetje aan de kook en laat het inkoken en afkoelen. Vanilie en lemon juice toe. Laat het iets afkoelen
Meng in een kom de ingredienten voor de cake door elkaar en schep het in een ingevet bakblik. Bak het beslag ca. 30 minuten. 

Bereidingswijze:

Na 30 minuten, haal de cake uit de oven en (nog eens) verdeel. 
Schenk de suikerstroop langzaam over de cake en laat het intrekken (de cake moet verzadigd zijn met stroop, niet doorweekt).. Na, 5 minuten, haal nog eens en giet de stroop. --> rond 3-4 keer
en laat het iets afkoelen.
Breng intussen voor de suikerstroop . Schenk de suikerstroop langzaam over de cake en laat het intrekken (de cake moet verzadigd zijn met stroop, niet doorweekt).

Klaar...!

Smakelijk